Michelle Carpentier, biòloga i premi Nobel de Química: «Com més s’utilitzin les teràpies genètiques, més millorarà el cost» (10/11/2024 06:26)
El 2012, Emmanuelle Charpentier va ser una de les protagonistes de la més recent revolució en la biologia. Juntament amb altres investigadors, aquesta biòloga francesa va convertir un fosc mecanisme d’autodefensa dels bacteris, descobert a les salines de Santa Pola, a València, en una eina poderosa. En concret, en un sistema capaç de canviar una a una les lletres de l’ADN de qualsevol organisme. La tècnica, anomenada CRISPR, és precisa, barata i ràpida i li va merèixer el Premi Nobel de Química el 2020. Charpentier és el cap pensant que hi ha darrere de Casgevy, la primera teràpia que fa servir directament el CRISPR, aprovada per les agències del medicament l’any passat. Aquest tractament es basa a «editar» l’ADN de les cèl·lules malaltes perquè funcionin com unes de sanes. El seu cost és de 2,2 milions de dòlars per tractament.
Font: Regió7 - Ciència i Tecnologiahttps://www.regio7.cat/ciencia-i-tecnologia/2024/11/10/michelle-carpentier-biologa-premi-nobel-111426857.html
Compartir: